Hukukçu, hukuk uygulamacısı sıfatıyla dış dünyada gerçekleşen vakıaya ilişkin uyguladığı normun etkilerini, sonuçlarını adalet ve hukukun evrensel ilkelerine uygunluk açısından değerlendiren, bu ilkelerle çatışan, çatıştığı sonucuna vardığı hukuk normlarının iyileştirilmesi, değişmesi için çaba gösteren; daha açık ve net bir ifadeyle "olan hukuk" ile "olması gereken hukuk" arasındaki farkın farkında olandır.
Sayın Candan'ın hem hukuk uygulamacısı hem de hukukçu kimliğiyle, hukuk dünyasıyla paylaştığı eserleri, mevzuat hükümlerinin açıklanarak, ilgili yargı kararlarının sıralandığı kanun şerhlerinden ibaret olmayıp; gıpta edilesi bir özenle yazılmış; doktrine katkı getiren, özgün, olan hukuk ortaya konulurken olması gereken hukuka da daima dikkat çekilen eserler olmuş.
Bu eserde hukuk devletinin olmazsa olmazlarından idari yargının yargılama usulüne ilişkin mevzuatın, ulusal, uluslararası doktrin ve yargı kararları da gözönünde tutularak kaleme alındığı, olanın eleştirel bir yaklaşımla irdelendiği, olması gerekene de işaret edilen yoğun emek ürünü, kapsamlı bir çalışmadır.
(Önsözden)
Stok Kodu : 9786050505405
Boyut : 17x25
Sayfa Sayısı : 1416
Basım Yeri : Ankara
Baskı : 8
Basım Tarihi : 2020 Mayıs
Kapak Türü : Ciltli
Dili : Türkçe
Diğer Özellikler |
Stok Kodu | 9786050505405 |
Marka | Yetkin Yayınevi |
Stok Durumu | Var |
9786050505405
Havale / Eft :
Havale İle : 265,00 TL
Kapıda Ödeme :
Kapıda Ödeme ile : 265,00 TL
Tek Çekim :
Kredi Kartı ile : 265,00 TL
Bu Ürüne Taksit Yapılmamaktadır